Werkzaamheden

Onderhoud en renovatie

Onderhoud van een vloer kan in drie categorieën worden verdeeld; primair, klein/periodiek en groot.

 

Primair

Primair onderhoud richt zich met name op het voorkomen van beschadigingen aan uw vloer en de mogelijkheden om zelf uw vloer mooi te houden. Ook voor deze onderhoudsproducten kunt u bij SvT Parket terecht. U kunt hierbij denken aan vilt voor onder tafel- en stoelpoten, deurmatten of een onderhoudsset voor periodiek/klein onderhoud van uw vloer.

 

Klein/Periodiek

Mocht u wegens tijdgebrek niet in staat zijn zelf uw vloer te onderhouden of laat u het liever aan de vakman over, dan kunt u voor periodiek/klein onderhoud en intensief reinigen bij SvT Parket terecht. Na het onderhoud ziet uw vloer er weer als nieuw uit.

 

Groot

Mocht uw vloer te beschadigd zijn voor het klein onderhoud, dan kunt u kiezen voor groot onderhoud. Om u hier het meest van dienst te kunnen zijn wordt een afspraak met u gemaakt voor een vrijblijvende voorinspectie. Tijdens de voorinspectie kunt u aangeven wat uw wensen zijn en kan in overleg worden besloten wat de beste aanpak voor uw vloer is. Een groot onderhoud begint altijd met het volledig afschuren van de vloer tot het hout vers en schoon is. Voor de afwerking van uw vloer heeft u tegenwoordig zeer veel mogelijkheden. De meest bekende zijn olie, was en lak, maar u kunt bij SvT Parket ook kiezen voor een kleurolie met een lakafwerking.

 

Renovatie

Onder renovatie wordt het aanhelen of repareren van uw vloer bedoeld. Met aanhelen wordt het leggen van een nieuw stuk vloer aan uw bestaande vloer bedoeld; bijvoorbeeld na het aan- of verbouwen van een kamer. Mocht uw vloer beschadigd zijn geraakt en niet meer voor groot onderhoud geschikt zijn, bijvoorbeeld door waterschade, dan kan de beschadigde plek worden gerepareerd.

 

Leggen

SvT Parket legt alle houten vloerbedekkingen: laminaat, lamel, duoplank of het traditionele parket (tapis). Het leggen kan zwevend (makkelijk te verwijderen, verhuisbaar) of vast verlijmd.

 

Laminaat

Laminaat bestaat uit een kunstof onderlaag met daarop een drager; meestal bestaand uit geperste houtvezels. Daar overheen ligt een laagje, vaak met houtstructuur, bedrukt papier waarop wederom een kunststof toplaag is gelegd. De merken die SvT Parket levert zijn: Quick-step, Pergo, Haro, Balterio en GWA.

 

Lamelparket

Lamelparket bestaat voor 100% uit puur hout. Hiermee onderscheid het zich van laminaat. Lamelparket bestaat uit een houten onderlaag; meestal vuren of berken en een 3 millimeter dikke houten toplaag.

 

Duoplank

Duoplank, ook wel Multiplank genoemd, bestaat uit een massief houten toplaag van 4, 6 of 7 millimeter dikte welke vol verlijmd is op een laag multiplex. U kunt hier kiezen voor planken met of zonder vellingkant.

 

Traditioneel parket

Bij traditioneel parket komt het echte vakmanschap kijken. Het traditionele parket bestaat voor 100% uit pure houten planken en kan in zeer veel verschillende patronen gelegd worden. De bekendste zijn visgraat, Hongaarse of Weense punt en Holland patroon. Maar er zijn zeer veel andere mogelijkheden. Mocht u een eigen idee hebben over een patroon dan kan SvT Parket u hier ook over adviseren.

Door verschillende houtsoorten te combineren met uiteenlopende variaties in band- en biesvormen biedt het tradionele parket de meeste mogelijkheden wat betreft patronen en afwerking.

adres gegevens

SVTPARKET
Boeg 37
3961 TB Wijk bij Duurstede

contact gegevens

Tel.: 06 126 21 899
E-mail: info@svt-parket.nl